Silvaner Escherndorfer Lump GG 2012

E-mailadres
De Silvaner Nr. 1 Escherndorfer Lump is een nieuw paradepaardje van Zur Schwane.
Silvaner Großes Gewächs, zur schwane2012 Silvaner Großes Gewächs
Verkoopprijs met korting:
Prijs € 22,50
Korting
Standaard prijs:
Beschrijving

De Silvaner Nr. 1 Escherndorfer Lump is een nieuw paradepaardje van Zur Schwane.
Deze topwijn wordt jaarlijks slechts in beperkte oplage gemaakt. De druiven worden geteeld op kalkrijke grond op een helling op het zuiden met een hellingshoek van ca. 60%. Er wordt veel zorg besteed aan het nauwkeurig snoeien van de wijnranken teneinde het juiste aantal scheuten te behouden om de kwantiteit en de kwaliteit van de oogst te bepalen.
De druiven worden handmatig en selectief geoogst. Deze wijn rijpt langer dan de andere wijnen en is pas vlak vóór de oogst van de nieuwe jaargang beschikbaar. Een zeer elegante wijn met veel diepgang. De neus heeft een delicaat kruidig aroma van rijp kern fruit en gekonfijte gele vruchten. In de mond is hij pittiggekarameliseerde noten en Mirabellen.

2012 is een excellent jaar geweest. Hoge temperaturen in de zomer en een geweldig warm najaar hebben gezorgd voor gezonde en rijpe druiven.

Serveertemperatuur: 8-10 °C
Jaar: 2012
Druif: Silvaner
Alcohol en restsuiker: 13,50 % vol. / 1,3 g/l / 5,0g/l
Smaak: droog en elegant
Drinken: nu tot 2021

 x 

Winkelwagen is leeg

Voordelen van Frankenwijn.nl:

  • Laag minimum order bedrag (€ 17,50)
  • Vaste bijdrage in de verzendkosten van € 5,95 (voor België en Duitsland € 8,95) Boven € 125,- gratis verzending binnen Nederland( België en Duitsland vanaf € 140,- gratis verzending)
  • Per soort/fles bestelbaar
  • Meestal uit voorraad leverbaar