Rieslaner Beerenauslese 2010
Beschrijving
De bereiding van een Auslese-wijn is een zeer ingewikkeld proces. Al in de wijngaard worden de ingedroogde druiven (haast al rozijnen) selectief geplukt. In
deze druiven zit een zeer geconcentreerd sap met een heel hoge concentratie suiker. In de neus heerlijk exotisch fruit en in de smaak rozijnachtige nuances, aangevuld met rijpe mango, perzik en een typische maar wel heel subtiele rabarber smaak.
Door zijn lage alcoholgehalte en mooie restsuikers een heerlijke dessertwijn.
Door hem te bewaren zal zijn intensiteit nog toenemen.
Prima begeleider van fruitige desserts, blauwe kaas, of als aperitief.
Serveren: 8-10°C
Drinken: nu tot en met……
Jaar: 2010
Druivensoort: Rieslander
Alcohol / restsuiker / zuur: 9,02% vol. 138,9 g/l / 14 g/l
Smaak: zoet en verleidelijk
inhoud: 0.5 Liter